Vojka Žgavec Clemenz

je izkušena strokovnjakinja za branding, oglaševanje (advertising) in storytelling (zgodbarjenje), komunikacijska strateginja, kreativna direktorica, snovalka zgodb in tekstopiska z bogatimi domačimi in mednarodnimi izkušnjami. Pri svojem delu suvereno združuje večdesetletne izkušnje iz klasičnega in digitalnega marketinga ter osebne izkušnje s področja upravljanja blagovnih znamk.

Več desetletij se je kot tekstopiska, kreativna direktorica, direktorica kreativnih oddelkov in komunikacijska strateginja kalila v uglednih oglaševalskih agencijah. Sodelovala je z več kot sto naročniki iz vseh branž. Prejela je številne nagrade s področja kreativnosti in tržne učinkovitosti. Po tem, ko se je iz Ljubljane preselila na Kras, je leta 2008 je ustanovila svoje podjetje Ideje, koncepti in zgodbe. Je kreativna direktorica v mednarodnem podjetju v Londonu.

Njena prednost je, da teoretična znanja tesno povezuje s prakso. Je avtorica in solastnica več lastnih blagovnih znamk: male kulinarične coprnije Mmm Beatrice, Karra – osebna gostiteljica in ustvarjalka izjemnih kraških doživetij), Kraške zapeljivke povezovanje vrhunskih kraških ustvarjalcev. Zato tudi iz lastnih izkušenj ve, zakaj morajo biti blagovne znamke odlične pripovedovalke prepričljivih zgodb.

V okviru svojih lastnih blagovnih znamk ali za zunanje naročnike ustvarja projekte s področja igrifikacije. Za naročnike igrificira dogodke, blagovne znamke, izobraževanja, naravne in kulturne spomenike, turistične produkte itd.

Kot habilitirana višja predavateljica je predavala storytelling na Fakulteti za dizajn v Ljubljani. Svoje znanje in izkušnje na predavanjih, seminarjih, delavnicah in individualnih mentoriranjih deli s študenti, podjetji, startupi, posamezniki.

Samostojno ali s sodelavcem Jurijem Clemenzem izvaja izvirne, konkretnemu kolektivu prilagojene motivacijske delavnice za zaposlene.

Ljubi Kras. Povezuje tiste vrhunske, ki znajo dajati, ne le jemati.

vojka@ikz.si
+386 41 706 036

Na vrh